23948sdkhjf

Te-producent straffet for ulovlig markedsføring

Kastrup-virksomheden Njordisk, der udvikler og producerer økologisk te, har af Fødevarestyrelsen fået en sur smiley  og en bøde på 5.000 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven.

Det skriver JydskeVestkysten.

Njordisk har i modstrid med lovgivningen oplyst, at nogle af virksomhedens produkter har diverse helende eller forebyggende egenskaber - såkaldte sygdomsanprisninger. Eksempelvis markedsførte Njordisk et produkt med navnet Smuk Te som værende i stand til at bidrage til en reducering i gigtangreb, blærebetændelse og nyresten.

Bøden og den sure smiley blev givet, efter at Fødevarestyrelsen havde fået en anonym forbrugerhenvendelse og derfor aflagde besøg hos Njordisks pakkecentral i Haderslev, skriver JydskeVestkysten.

Mia Lykke Møller fra Njordisk erkender, at sygdomsanprisningerne var en fejl, og hun oplyser til mediet, at beskrivelserne på hjemmesiden blev rettet til allerede dagen efter.

- Vi ved, hvad ingredienserne kan, men vi har bare skrevet det forkert. Vi skulle have valgt at bruge en anden ordsætning. Det er en teknisk fejl, vi har lavet, og det er vores egen skyld, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094