23948sdkhjf

Nye miljøkrav vil kræve grønnere emballage i fødevareindustrien

Den 1. januar 2025 indføres der nye regler i Danmark om miljørigtig emballage. Men  selv om den dato kan synes langt ude i fremtiden, bør virksomheder i den danske fødevareindustri tage hul på den grønne omlægning af emballagen nu. Også selv om ingen endnu ved, hvordan de nye regler konkret kommer til at se ud.

Sådan lyder det fra Michael Borch, Business Director hos Nemco, som fremstiller emballage til den nordiske fødevareindustri.

Udvidet producentansvar

De nye regler tager primært afsæt i en ny EU-emballageforordning, der skal reducere brugen af emballage, mindske mængden af emballageaffald og sikre, at al emballage kan genbruges eller genanvendes senest i 2030. Reglerne omtales ofte som ”det nye udvidede producentansvar”.

Detaljerne i Danmarks omsætning af EU-forordningen til praksis vil først være klar i løbet af 2024. Alligevel opfordrer Michael Borch altså danske fødevarevirksomheder til at forberede sig på de nye emballagetider her og nu.

Lovgiverne er nemlig et stykke foran Danmark i mange EU-lande, heriblandt Tyskland. På andre vigtige eksportmarkeder som Storbritannien og New Zealand er man også længere fremme med krav om genanvendelighed end herhjemme.

- Vi hører derfor allerede nu fra flere af vores kunder, at de er blevet mødt med krav om at pakke deres produkter i emballage produceret med genanvendeligt materiale, siger Michael Borch.

Et salgsparameter

Ifølge ham går udviklingen i retning af stadig større brug af genbrugsmaterialer til emballage. Ikke kun på grund af myndighedskrav. Det bliver også et salgsparameter, fordi forbrugerne efterspørger miljørigtige løsninger.

I stedet for at fare til at købe nye pakkemaskiner opfordrer Michael Borch til, at man finder ud af, om det kan håndtere genbrugsmaterialer.

- Hos Nemco har vi har allerede nu kunder, der kører recirkulerebare materialer på deres eksisterende maskiner, og det gælder både dybtræk, topforsegling og flowpakning, siger han.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141