23948sdkhjf

"Usædvanlig" udvikling i antallet af dagligvarebutikker

I midten af 2021 var der 2811 dagligvarebutikker i Danmark.

Omtrent to år senere var det tal barberet ned til 2675 - et fald på cirka fem procent.

Det skriver Dagligvarehandlen, der henviser til en rapport fra analysevirksomheden Retail Institute Scandinavia.

- Det usædvanlige ved denne udvikling er, at det ikke kun som i ”gamle dage” er de mindste butikker, der lukker, men derimod lavprisbutikker og hele kæder, der har besluttet at lukke og slukke, fordi de har kæmpe underskud, skriver Retail Institute Scandinavia i Supermarkeds- og kioskhåndbogen 2023.

Butiksdød og -lukninger

Det er blandt andet lukningen af Fakta, de forestående lukninger af Aldi og Irma samt nogle enkelte lukninger af mindre profitable Dagli' Brugsen-butikker, der har medvirket til faldet i antallet af dagligvarebutikker.

Mens Coop-koncernen altså kigger ind i et samlet fald i antallet af deres butikker, forholder det sig anderledes for Rema 1000- og Lidl-koncernerne.

De har hver især fået tilgang af 17 nye butikker inden for de seneste tre år. Til sammenligning har den nærmeste konkurrent, Netto, ditto fået tilgang af syv nye butikker inden for samme årrække.

Retail Institute Scandinavia slår i deres analyse også fast, at "butiksdøden det seneste halve år har været unormalt høj".

Dagligvaremarkedet i det hele taget har været i rivende udvikling det seneste år - hvilket RetailNews tidligere har forsøgt at give et fyldestgørende billede af.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078