23948sdkhjf

Carlsberg går nye veje uden vigtig ingrediens

Opdateret 22. august med nyt citat fra Mads Egeskov Bach

Carlsbergs husbryggeri med navnet Jacobsen er klar med en ny øl, der ikke indeholder bygmalt.

Øllen fra Jacobsen Experimental er lavet for at teste, om man kan brygge øl uden bygmalt, oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse.

Øllen er målrettet udvalgte barer og restauranter og stammer fra et forskningsprojekt på Carlsbergs forskningslaboratorium. Det nye forskningsprojekt skal ifølge bryggeriet udvikle fremtidens øl med hjælp fra danskerne og har i sinde at præsentere danskerne for en ny variant hver anden måned. 

- Vi har erstattet bygmalten med 100 % hvedemalt, som er vanskeligt. Bygmalt er ellers den mest udbredte malt til ølbrygning, men Carlsberg-laboratoriet forsker hele tiden i at finde gode alternativer til bygmalten og udfordre måden, vi brygger øl på, og her fandt de frem til hvedemalt, der gav det samme resultat som bygmalt, fortæller Mads Egeskov Bach, senior brand manager for Jacobsen hos Carlsberg Danmark, i pressemeddelelsen.

Der er tale om en Wheat Pilsner på 6,0%, og den kommer på hanerne to måneder efter den første Jacobsen Experimental, en Brut Lager. .

Siden Jacobsen Experimental blev lanceret i maj har tæt på 200 barer og restauranter valgt at få de eksperimentelle øl på hanerne, og mange forbrugere har givet deres besyv med på øllet, oplyser Carlsberg.

Jacobsen Experimental Wheat Pilsner kan fås, så længer lager haves. I løbet af det næste års tid vil der i alt blive brygget seks øl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079