23948sdkhjf

Hollandsk investor køber sig ind i succesfuld dansk barkæde

For 10 år siden åbnede Old Irish Pub i Roskilde. I dag har kæden 36 barer i Danmark, Norge, Finland, Spanien og Holland.

Og nu skal der udvides på blandt andet det hollandske marked samt andre europæiske lande. Det skal ske i et nyt partnerskab med den hollandske investor Standard Investment, der for et ikke meddelt beløb har købt sig ind i Old Irish Pub, fortæller det danske selskab i en pressemeddelelse.

- Vi har store ambitioner om at åbne endnu flere pubber i Europa, og med vores nye, dedikerede partner ombord er vi nu endnu bedre rustet til netop det, lyder det fra administrerende direktør Peder Blak.

Sammen med sin bror Kristian Blak stiftede han Old Irish Pub i 2013. I pressemeddelelsen beskrives Standard Investments investering for ”et finansielt og strategisk partnerskab for at videreudvikle barkædens bredt appellerende koncept og accelerere kædens europæiske vækst.”

På det grundlag vil de to partnere ”opbygge en af de største enkelt-koncept pubkæder i det kontinentale Europa”.

- Vi glæder os til at bringe denne danske succeshistorie ud til endnu flere gæster i Europa, siger Martin Mainz, meddirektør for Norden i Standard Investment, i pressemeddelelsen.

Inden for fødevarer står Standard Investment bag Burger King i Holland og bageriselskabet Dutch Bakery Group.

Tidligere på sommeren florerede rygter om et salg af Old Irish Pub, der sidste år kunne fremvise kædens bedste resultat i historien med en bundlinjen på 25,5 millioner kroner. Omsætningen oplyses ikke af pubkæden, men bruttofortjenesten var 110 millioner kroner, mens egenkapitalen androg 83,5 millioner kroner.

Og ifølge Old Irish Pubs medejer og næstformand for bestyrelsen, Christian Ingemann, er det tid til at udvide kæden, som har cirka fem millioner gæster årligt.

- Det nye, stærke partnerskab mellem den danske ejergruppe og Standard Investment vil bringe Old Irish Pubs unikke koncept til endnu flere gæster i hele Europa, der kan opleve vores helt særlige pub, udtaler Christian Ingemann i pressemeddelelsen fra Old Irish Pub Group.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078