23948sdkhjf

Prisstigninger på drikkevarer løftede Carlsbergs overskud i topchefens sidste regnskab

Prisstigninger på drikkevarer er med til at give bryggerikoncernen Carlsberg et overskud på 4,2 milliarder kroner i første halvdel af 2023.

Det viser halvårsregnskabet onsdag morgen.

Det er en markant forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor koncernen måtte indkassere et underskud på 4,7 milliarder kroner.

Det er dog ikke helt fair at sammenligne de to perioder, da en nedskrivning af Carlsbergs russiske forretning kostede knap ni milliarder kroner på bundlinjen i første halvdel af 2022.

Kigger man udelukkende på driften, er overskuddet faldet til 6,3 milliarder kroner mod 6,4 milliarder kroner i andet kvartal sidste år.

Carlsbergs topchef, Cees ’t Hart, giver udtryk for, at det har været et udfordrende halvt år.

- Men vi er tilfredse med vores solide resultater, som er opnået i et udfordrende miljø, siger han i regnskabet.

Ikke desto mindre har en omsætningsvækst på 2,3 milliarder kroner i første halvdel af året løftet Carlsbergs forventninger til hele året. Det skete allerede tirsdag.

Nu hedder prognosen en organisk vækst for driftsoverskuddet på fire-syv procent. Tidligere ventede Carlsberg en udvikling i driftsresultatet på mellem minus to procent og fem procent.

Omsætningen er i årets første seks måneder vokset til 37,8 milliarder kroner.

Offentliggørelsen af halvårsregnskabet bliver Cees ’t Harts sidste som topchef. Han erstattes af Jacob Aarup-Andersen, der kommer fra en stilling som administrerende direktør i servicevirksomheden ISS.

- Efter otte begivenhedsrige år er dette mit sidste regnskab som administrerende direktør for Carlsberg, konstaterer Cees ’t Hart i regnskabet.

- Vi er meget stolte af de resultater, vi som team har opnået, også i de turbulente tider de sidste par år, tilføjer han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078