23948sdkhjf

Kæmpe forskel på forbrugsvaner i København og Nordjylland

Nordjyder elsker pølser, mens københavnere er vilde med chokolade. Det viser en analyse af danskernes indkøb af fødevarer fra juni 2022 og 12 måneder frem, som instituttet Consumer Panel Services GfK har lavet.

- Det viser interessante forskelle i præferencer, siger Myriam Martensen, Commercial Director Nordics Consumer Panel Services GfK til Dagligvarehandlen.

Ifølge analysen spenderede indbyggerne i hovedstaden og sjællændere 1.077 kroner på chokolade på et år. En pæn dele mere end i Midtjylland og Syddanmark, hvor man brugte godt 900 kroner på guldbarrer, orangestænger og intense sager med 70 procent kakao.

Færrest med en sød tand finder man blandt nordjyderne, som nøjedes med at lade 775 kr. af husholdningsbudgettet gå til chokolade.

Derimod er folk nordenfjords danmarksmestre i at købe pølser med et årsforbrug på 487 kroner, mens københavnerne er sidst med 407 kroner.

I det hele taget er nordjyder ikke meget for at sætte dankortets chip til kortlæseren i supermarkedet og hos købmanden. Det understreges en bundplacering med et årsforbrug på 218 kroner til frysepizzaer. 

Stor kaffetørst i Syddanmark

Også når det gælder danskernes ellers så højt elskede kaffe, er nordjyderne karrige. 658 kroner om året brugte de på bønnerne til den sorte drik mod 733 kroner i hovedstadsområdet. De mest kaffetørstige finder man i Syddanmark med et årsforbrug på 839 kroner.

Rugbrød er sjællænderne bedst til at sætte tænderne i, da de bruger godt 100 kroner mere på den danske klassiker end andre danskere. Mindst smag for rugbrød har midtjyderne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.324