23948sdkhjf

Konference sætter fokus på fremtidens grønne tallerkener

Hvordan får vi plantebaseret mad til at smage endnu bedre, så det kommer til at fylde mere på tallerkenen i fremtiden?

Og hvordan får vi skaffet flere plantebaserede fødevarer til den voksende verdensbefolkning, mens vi samtidig sikrer, at fødevaresikkerheden er i orden?

Disse spørgsmål vil blive diskuteret på DTU Fødevareinstituttets konference 14. september, hvor man kan få ny viden på området, gå i dialog med forskere og rådgivere og se nogle af universitets forskningsfaciliteter.

På fødevareinstituttet arbejder forskerne på at finde nye kilder til plantebaserede fødevarer. Det omfatter blandt andet at udvinde protein af sidestrømme i fødevareproduktionen og optimere udnyttelsen af havets plantebaserede ressourcer. 

Forskningen fokuserer også på fødevaresikkerheden ved især nye plantebaserede fødevarer, og instituttet spiller en central rolle i at integrere bæredygtighed i kost- og næringsstofanbefalinger og vurdere såvel sundhedsmæssige og bæredygtige aspekter af en plantebaseret kost, skriver fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

Ifølge DTU er konferencen især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner, myndigheder og fødevarestuderende.

Konferencen, der er gratis, foregår på DTU’s fødevareinstitut i Kongens Lyngby. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094