23948sdkhjf

Kendiskok lukkede sine restauranter – vild livsstil var hård kost

Efter syv års succes valgte den kendte kok Umut Sakarya i januar at lukke sine restauranter Guldkroen og Guldgrillen.

Med sovs, flæsk og Fernet Branca fik Umut Sakarya stor succes, men til sidst kammede det over, og den personlige succes havde store omkostninger, fortæller han i et interview til TV2.

Kendiskokkens livsstil udviklede sig dramatisk og han begyndte at drikke sig fuld flere gange om ugen, spise mere og mere junkfood og sov blot tre-fire timer om natten.

- Det var jo et misbrug. Misbrug af mad, misbrug af stimuli. Alt for ikke at forholde mig til, hvordan jeg egentlig havde det, siger Umut Sakarya til TV2.

I tiden op mod januar i år blev han oftere og oftere og ramt af stress, hvor driften af to restauranter og adskillige optrædener i tv-programmer langsomt sled Umut Sakarya ned.

Først da hans kæreste opfordrede ham til at gå i terapi, indså han, at hans mad- og drukvaner havde grobund i ubearbejdet sorg fra barndommen, og derfor valgte kokken at lukke sine restauranter.

Både Guldgrillen og Guldkroen i København havde røde tal i de sidste regnskaber. Guldgrillen havde i 2022 en egenkapital på 1,1 million kroner, og årsresultatet lød på blot 3.750 kroner efter skat.

Guldkroen havde et overskud på lidt over 776.000 kroner, mens egenkapitalen lød på minus 310.000 kroner.

I dag er restauranterne skiftet ud med en Youtube-kanal, hvor Umut Sakarya deler opskrifter. Samtidig er han ved at starte et marketingbureau for erhvervsdrivende i fødevarebranchen, fortæller han til TV2.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109