23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder frygter for et år med lav vækst

Fravær af ordrer og efterspørgsel får danske fødevarevirksomheder til at melde om udsigt til lav vækst i det kommende år. Det viser en undersøgelse foretaget af Landbrug & Fødevarer, ifølge Børsen.

Her peger knap 40 procent af virksomhederne på en for lille efterspørgsel på hjemmemarkedet. Det er over dobbelt så mange som for et år siden, hvor tallet var 15 procent.

Samlet set er Landbrug & Fødevarers angivelse af konjunkturen lidt bedre end for et år siden, men er stadig under de seneste 10 års gennemsnit.

- Fødevarevirksomhederne venter, at væksten går et gear ned. Der ventes fortsat vækst samlet – men på et lavere niveau, end vi plejer. Herhjemme ventes tilbagegang, mens vurderingen er, at der vil være fremgang i udlandet – dog den laveste fremgang i to år, siger Landbrug & Fødevarers cheføkonom, Martin Brauer, til Børsen.

Ud over en generelt lidt haltende europæisk økonomi rammer en negativ økonomisk udvikling i Tyskland med tegn på recession den danske fødevareindustri særligt hårdt. Branchen eksporterer for 30 milliarder kroner årligt til vores sydlige nabo.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078