23948sdkhjf

Fremstormende burgerkæde frister med gratis burgere

Fredag den 15. september kan man få en gratis burger i Bruuns Galleri i Aarhus. Vel at mærke hvis man er blandt de 200 første kunder, når The Burger Concept åbner kædens fjortende restaurant. Det skriver Jyllands-Posten.

Står det til burgerkonceptets bagmænd, brødrene Morten og Simon Franck Jakobsen, skal antallet af The Burger Concept-afdelinger nå op over 20 fordelt inden for det næste par år.

Minus blev vendt til plus

Brødrene Jakobsen åbnede den første udgave af The Burger Concept i Aarhus-forstaden Egå i 2017. Den blev siden lukket, men i dag har kæden restauranter i syv større jyske byer, Odense samt fem i hovedstadsområdet, heraf en ved Nørreport.

Efter et par år med underskud på henholdsvis 4,3 millioner kroner i 2020 og 6,6 millioner i 2021 fik The Burger Concept sidste år et plus på 816.000 kroner.

De dårlige tal skyldtes coronapandemien og kraftig ekspansion, sagde Simon Franck Jakobsen til Food Supply i august 2022:

- Sidste år (2021, red.) var vi lagt ned af corona i store perioder, og vi havde kun seks måneder med optimal drift. Samtidig ekspanderede vi kraftigt. Så der er ikke tale om, at vi har ”tabt noget”. Vi vidste godt, at det ville blive hårdt, men det var også den rigtige chance at tage (at åbne nye restauranter, red.), for 2022 ser ud til at blive et rigtigt godt år for os.

Solgte dyrefoder

Simon og Morten Franck Jakobsen havde ikke tidligere drevet restaurant, da de gik ind i burgerbranchen, men havde solgt foder til blandt andet heste, hunde og katte. Brødrene havde fem butikker i Jylland, men opgav projektet efter uenighed med investorer om vejen fremad.

The Burger Concept har 270 ansatte og serverer godt to millioner burgere årligt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094