23948sdkhjf

Københavnsk fødevareproducent siger farvel til veggie-begrebet

200 procent vækst i salget. Det var udbyttet, da Tasteful Foods omdøbte færdigretten veggie-lasagne til spinat-ricottalasagne. Resultatet gav stof til eftertanke, siger Tastefuls direktør, Anders P. Christensen:

- At vi kunne komme så langt ved blot at arbejde med sproget understreger, at forbrugerne vil have noget indbydende og sanseligt, som de forstår – og så er ”veggie” mindre vigtigt. Det så vi igen, da vi skiftede navnet på vores veggie wrap til falafel humus wrap, for salget steg 80 procent.

Nu har Anders P. Christensen pæne forventninger til to nye produkter, der lanceres i dagligvarehandlen for tiden og er navngivet efter det, de er: en panang curry uden kød til Tastefuls asiatiske serie og en kyllingelasagne.

- Kylling? Ja, det er jo godt nok kød, men vores produkts CO2-aftryk er 80 procent mindre end aftrykket fra oksekødslasagne. Og når vi nu ved, at mange er vant til at spise oksekød, men samtidig gerne vil ”gøre noget” for klimaet, ser vi kyllingelasagnen som en mellemstation på vej mod det grønne. For nogle kan der være langt, hvis man går direkte fra rødt kød til vegetarmad, forklarer Anders P. Christensen.

For frelst

Hvad angår panang curry – en thailandsk karryret – er der tale en ”gammel kending”, som før hed veggie curry. Navneændringen er i tråd med ændringen af veggie lasagne til spinat ricotta lasagne. Det vil ske løbende med hele Tastefuls ”veggie-sortiment”, oplyser Anders P. Christensen.

- Hvor vi tidligere satte fokus på det vegetariske, sender vi det nu i baggrunden og sælger en ret som panang curry i sit eget navn, siger Anders P. Christensen, der lægger op til et opgør med begrebet ”veggie”.

- Betegnelsen var populær, da vi lavede produktet for fem-seks år siden. Nu er vi et andet sted end dengang, hvor der oftere var kød på middagsbordet end i dag, hvor flere spiser grønt. Derfor kan ”veggie” opfattes som frelst, og da ingen gider at blive talt ned til, kan ordet måske få nogle til at tænke ”f….. nej! Jeg snupper en færdigret med kød”, siger Anders P. Christensen.

Emballagen til Tastefuls vegetarretter er dog stadig forsynet med et lille grønt blad, men så heller ikke mere.

- Vi sætter ikke forbrugere i bås og sælger ikke mad til vegetarer, veganere, fleksitarer eller kødspisere, men til forbrugere, der køber ind efter sanseligheden, og hvad de har lyst til at spise, fastslår Anders P. Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344