23948sdkhjf

Eks-bøfkonge taler ud om storhed og fald

Ophavsmanden til Jensens Bøfhus-kæden Palle Skov Jensen fylder 70 år i dag og gør status over sit livsværk. Over for Avisen Danmark ser han tilbage på en virksomhed, der i 2013 nåede sit klimaks med en omsætning på knap en milliard kroner og restauranter i Danmarks nabolande.

Året efter kom selskabet i en navnestrid med en ny kæde ved navn Jensens Fiskehus. Selv om Palle Skov Jensen vandt en sag mod opkomlingen i Højesteret, blev opgøret efter hans mening startskuddet til en nedtur for restaurantkæden.

For opgøret førte til en shitstorm mod Jensens Bøfhus i de sociale medier og boykot af kædens spisesteder. Det gav et fald i omsætningen på 25-30 procent, mens omkostningerne forblev uændrede. 

- Jeg mener stadig, at konceptet med en familierestaurant har en berettigelse. Man skal hele tiden udvikle produktet, og vi havde mange andre retter end bøffer. Vores beliggenheder var også gode. Men vi var forkælet i mange år med, at der ikke var så meget konkurrence, siger Palle Skov Jensen til Avisen Danmark. 

Han forlod selskabet i 2018, hvor det havde en trecifret milliongæld og blev overtaget en gruppe fynske erhvervsfolk.

Flere af kædens restauranter er blevet lukket, og sidste år viste regnskabet et minus på 61 millioner kroner før skat. Jensens Bøfhus har 21 restauranter rundt om i landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095