23948sdkhjf

Københavnsk fødevareproducent sender emballagen på slankekur

Det tynde stykke pap på lasagnepakken ser måske ikke ud af meget, men det er én af de små nøgler til at gøre en stor forskel for klimaaftrykket. Det mener Anders P. Christensen, direktør for conveniencevirksomheden Tasteful Foods i Købehavn.

- Emballage er på mange måder nøglen. Hver gang vi kan undlade et pap-sleeve eller et plastlåg på et produkt, mindskes forbruget af pap og plastik, varen bliver billigere at producere, og det skaber mere plads på hver eneste palle. Det betyder, at der kan være mere på hver transport, hvilket igen sænker både udgifter og udledning, siger Anders P. Christensen i en pressemeddelelse.

Tasteful Foods har netop fjernet plastiklåget på selskabets små pastasalater, som kommer i butikkerne i starten af det nye år. Det reducerer både diameter og højde og betyder, at der kan være 20 procent flere pastasalater på en palle. Det samme gælder lasagner, som kommer i en indpakning uden pap-sleeve i løbet af oktober.

- Det er for tidligt at sætte tal på besparelserne, men det er noget, der batter, når vi sælger over en million lasagner om året, siger Anders P. Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078