23948sdkhjf

Carlsberg-direktør: Russerne har stjålet vores forretning

Jacob Aarup-Andersen siger, at alle forsøg på at finde en mindelig løsning i Rusland var forgæves

Siden kontrollen med Carlsbergs russiske aktiviteter fra den ene dag til den anden overgik til den russiske stat, har bryggerikoncernen forsøgt at finde en mindelig ordning med Rusland.

Men alle forsøg har været forgæves, og Carlsberg har derfor måttet nedskrive værdien af sit russiske selskab til et rundt nul, fordi investeringen ikke længere har nogen værdi.

- Der er ingen vej uden om, at de har stjålet vores forretning i Rusland, og vi kommer ikke til at hjælpe dem med at få det til at se legitimt ud. Så simpelt er det, siger Jacob Aarup Andersen tirsdag ifølge MarketWire.

Det var i juli, at Carlsberg fik besked på, at de otte russiske Baltika-bryggerier via et statsligt dekret blev overtaget af Rusland.

Den daværende ledelse blev tvangsudskiftet, og siden da har kontakten været begrænset og resultatløs.

- Jeg kan garantere, at vi har forsøgt at lægge ting på bordet, som kunne være acceptable, men det er tydeligt, at vi er så langt væk fra hinanden både i forhold til mindset og værdisæt, at vi ikke kunne finde en vej frem, siger Carlsberg-chefen.

Som modtræk til den russiske nationalisering har Carlsberg opsagt licensaftalen med det russiske selskab, så Baltika fra og med april ikke længere lovligt kan fremstille Carlsberg-øl og koncernens andre varemærker.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078