23948sdkhjf

Udvidelse skal sikre både kapacitet og arbejdsmiljø hos enzymgigant

Onsdag var der første spadestik til en ny tilbygning til Chr. Hansen-fabrikken, som i nu næsten 47 år har ligget i Gråsten. 

Det skriver Jydskevestkysten

Når tilbygningen står færdig rykker fabrikkens laboratorie ind i de nye lokaler. Det er på laboratoriet, at virksomheden sikrer kvaliteten af de ingredienser, der ryger ud til verdensmarkedet i den globale mejeriindustri.

- Udvidelsen giver os en mulighed for at håndtere forskellige enzymtyper og sikrer, at vi har den rette kapacitet til at levere på fremtidens efterspørgsel, samtidig med at arbejdsmiljøet får et betydeligt løft, siger fabriksleder Flemming Bundesen i forbindelse med spadestikket, der blev taget af Tove Kjær Beck, leder af kvalitetskontrollen i laboratoriet. 

Indtjening stagnerer

I det skæve regnskabsår, der sluttede ved udgangen af august, omsatte selskabet for 9,95 milliarder kroner, ifølge virksomhedens regnskab, der blev offentliggjort for en måneds tid siden.

Enzymproducenten havde da tjent 1,7 milliarder kroner det seneste år, hvilket var på niveau med året før, selvom omsætningen steg med knap 10 procent.

- Gennem året har vi demonstreret, at vi er en robust og agil organisation, der tilpasser sig skiftende kundekrav i et udfordrende miljø, siger Mauricio Graber, topchef i Chr. Hansen, i regnskabet.

Årsregnskabet var det sidste af slagsen, inden selskabet efter planen fusionerer med en anden dansk enzymgigant - Novozymes.

Aktionærerne i begge selskaber stemte for fusionen i slutningen af marts, og selskaberne forventer, at fusionen kan gennemføres i løbet af sidste kvartal i år eller første kvartal i 2024.

Dog mangler der stadig en række godkendelser fra myndighederne, siger Mauricio Graber i regnskabet.

- Den ventes gennemført i fjerde kvartal af kalenderåret 2023 eller første kvartal af kalenderåret 2024, lyder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109