23948sdkhjf

Coop får kritik for salg af turbokyllinger: - Jeg har ikke dårlig samvittighed

Coop mener, at dyrevelfærdsforening er gået over stregen i ny kampagne

En skarp kritik er havnet på Coops egne hylder.

Omkring 70 procent af salget af kylling i Coops butikker er såkaldte turbokyllinger. Altså kyllinger, der får 35 dage fra ægget klækkes, til de bliver sendt til slagteren.

Det har fået dyrevelfærdsforeningen Anima til at rette skarp kritik af Coop med en falsk reklameavis under navnet "Scoop" og med sloganet "vi sælger hvad som helst".

Avisen er landet i omkring 200 Coop-butikker.

Sælger I hvad som helst?

- Det er helt forkert. Vi har i Coop valgt kun at sælge kylling fra danske producenter. Det gør vi, fordi vi vil være sikre på, at de er salmonellafri, siger Thomas Roland, der er chef for vareansvarlighed og kvalitet hos Coop.

Coop udfaser i 2025

Til kritikken omkring turbokyllingen understreger Thomas Roland, at Coop har lagt en udfasningsplan for det faste sortiment.

I 2025 bliver det slut med de såkaldte turbokyllinger som en fast del af udvalget i køledisken.

- Jeg synes, at Anima går over stregen her. Vi er oppe imod nogle aktivister, som formentlig ikke engang køber kød. Selvom vi har sat en dato for udfasning i det faste sortiment i 2025, så vil Anima have, at det går hurtigere. Men vi kan ikke fjerne kyllingerne i morgen, så ville køledisken være næsten tom.

Det tager nemlig tid at få moderproduktionen af de "langsomvoksende" kyllinger op, så mange tusinde æg klækkes samme dag, forklarer han.

En uge mere i stalden koster

Han mener heller ikke, det er den rette vej at gå at indskrænke valgmulighederne for kunderne.

- Vi har har fået et statsligt dyrevelfærdsmærke, for at kunderne har noget at vælge imellem. Dermed kan man vælge dyrevelfærden til, siger han.

En kylling, der er langsomvoksende, får en uge mere i stalden - og bliver altså slagtet efter 45 dage, får 25 procent mere foder og koster af den grund mere.

Derfor er det også ofte den billige pris, som kunderne skeler til, når valget skal træffes i supermarkedet.

Ikke dårlig samvittighed

Andre supermarkeder har valgt at lægge en plan for eller har allerede udfaset turbokyllingen i køledisken. Det gælder Salling Group, Rema 1000 og Lidl, der har valgt, at de i fremtiden ikke vil sælge den hurtigvoksende og prisbillige kylling af hensyn til dyrevelfærden.

- Jeg har faktisk ikke dårlig samvittighed. Jeg mener, at vi i Coop matcher, hvad den danske produktion kan levere, og vi matcher det, kunderne efterspørger. Det her kommer ikke til at ændre på Coops strategi, fastslår Thomas Roland.

Efter Coop har udfaset turbokyllinger i deres faste sortiment i 2025, er det stadig planen, at turbokyllinger vil være en del af deres særlige tilbud.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078