23948sdkhjf

Over 100 er fyret: Jysk bageri konkurs efter 124 år

Efter 124 år som bagervirksomhed i Vejle er familieforetagendet P.A. Andersen & Sønner gået konkurs.

Det oplyser virksomheden, kendt som P.A. Brød, selv i en pressemeddelelse.

- Det er med stor beklagelse, at vi meddeler beslutningen om at lukke P.A. Andersen & Sønner, som har været en del af lokalsamfundet de sidste 124 år. Denne afgørelse kommer efter omfattende overvejelser og er truffet med et tungt hjerte, konstaterer direktør Lars Egeberg Bech i pressemeddelelsen.

- Vi har igennem tiden stået over for og overvundet mange udfordringer, men desværre har de seneste års begivenheder placeret vores selskab i en uholdbar position. Eftervirkningerne fra covid-19 pandemien har medført en belastning på vores ressourcer, som kun er blevet yderligere udfordret af energikrisen, stigende råvarepriser, lønstigninger og sidst men ikke mindst tabet af en stor kunde.

- Alt sammen begivenheder som har presset vores driftsomkostninger og indtjening markant og med en hastighed, hvor vi ikke har kunnet følge med i forhold til at tilpasse vores forretningsmodel, lader direktøren forstå.

En dør på klem

Det er endnu ikke lykkedes Food Supply at få en kommentar fra Lars Egeberg Bech, som tirsdag har holdt møde med virksomhedens nu afskedigede medarbejdere. Dem er der cirka 110 af, fordelt på bageriet i udkanten af Vejle og otte egne butikker i Børkop, Bredballe, Erritsø, Vinding, Vejle, Horsens og Fredericia.

Butikkerne har tilsammen aftaget over halvdelen af produktionen, mens resten er blevet solgt til grossister, detailkæder og industri.

I pressemeddelelsen holder direktøren en dør på klem for, at alt håb ikke er ude.

- Vi har igennem længere tid forsøgt at finde løsninger i forhold til en fortsat drift, men har måttet konstatere, at det ikke er lykkedes at komme i mål. Vi fortsætter vores forhandlinger med de konkrete henvendelser i håbet om, at der kan findes en konstellation for en fremtidig drift af P.A. Andersen, nævner Lars Egeberg Bech.

Han blev ansat i stillingen sidste år og blev samtidig en del af ejerkredsen. Han købte i første omgang 10-15 procent af virksomheden, men udvidede 1. marts i år til en ejerandel på 20-25 procent, fremgår det af cvr-registeret.

P.A. Andersen & Sønner havde i 2022-regnskabet et underskud på godt tre millioner kroner både før og efter skat. Året før var der et plus på lidt over 400.000 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094