23948sdkhjf

Vil udnytte lokale vækstmuligheder i aquakultur

Opdræt af fisk, skaldyr, muslinger og tang er verdens hurtigst voksende fødevareerhverv, og det vil Business Horsens nu udnytte.
Området omkring Horsens, Odder og Hedensted har gennem toneangivende aktører allerede placeret sig i den danske elite målt på omsætning. Men der er plads og potentiale for en væsentlig udvidelse af omsætningen og ikke mindst for den erhvervsmæssige udvikling i afledte erhverv.

- Vi har brug for vækst og nye arbejdspladser, og aquakultur har et interessant men også overset potentiale, siger erhvervschef Torben Busk fra Business Horsens og fortsætter:

- Vi har at gøre med en global fødevareproduktion, der hvert år vokser med 5-10%. Det giver uanede muligheder inden for opdræt og i følgeindustrien. Eksempelvis udvikling og produktion af foder og vacciner, fiskevaccinationssystemer, forarbejdningsteknologier til både opdræt og slagtning, forskning i synergier mellem de forskellige produktioner og ikke mindst uddannelse i effektiv og miljørigtig aquakultur-produktion.

Samarbejde er vigtigt
Ud over disse åbenlyse forretningsmuligheder er Horsens-området også interessant på infrastruktur-området både i forhold til distribution, forarbejdning og globalt salg af fisk, muslinger og tang.

Skal det lykkes, kræver det dog både vilje og bredt samarbejde, understreger Torben Busk. Derfor vil vi efter sommerferien tage initiativ til et møde mellem erhvervet, kommunerne og regionen.

Havområdet ud for Horsens, Odder og Hedensted byder på ideelle forhold for aquakultur, hvor det spændende perspektiv ligger i kombinationen af de 3 produktioner, fisk, muslinger og tang, da opdræt af muslinger og tang indgår positivt i den biologiske nedbrydning af affaldsstoffer fra fiskeopdræt.

- I det hele taget er området begunstiget af en god afstrømning fra Østersøen, der giver et relativt lavt saltindhold, stor vandudskiftning og en tilpas temperatur. Dette kombineret med at arealet er stort, har varierende vanddybder og ikke er belastet af den voldsomme skibstrafik, som man bl.a. ser på Storebælt og i Øresund, bør udnyttes til at skabe nye arbejdspladser, både inden for opdræt, men måske i særlig udstrækning inden for de afledte erhverv, slutter Torben Busk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08