23948sdkhjf

Udskudte projekter tvinger producent af analyseudstyr til nedjustering

Q-Interline nåede ikke sine vækstmål i 2023, og derfor nedjusterer virksomheden nu forventningerne.

Den sjællandske virksomhed producerer analyseinstrumenter til optimering af produktionsprocesser i fødevareindustrien. Virksomhedens vækststrategi bygger i høj grad på, at kunderne ønsker at afprøve produkterne inden køb. Til det formål kræves et betydeligt antal demo-instrumenter og medfølgende finansiering.

Navnlig på de nye markeder har beslutningsprocessen været længere end forventet, meddeler Q-Interline. Af det rekordhøje antal demo-projekter i andet halvår var det således forventet, at ni af disse skulle være afsluttet inden udgangen af 2023, men kun et projekt blev afsluttet.

Alle øvrige projekter til en omsætningsværdi af cirka 4,0 mio. kr. er ført videre ind i 2024.

Blandt andet indledte Q-Interline i begyndelsen af 2023 et projekt med en af verdens største mejerigiganter, hvilket førte til flere ordrer i både Frankrig og Belgien. Derudover har der siden november været forhandlinger om en storordre til yderligere et produktionssite. Som følge af en længere beslutningsproces hos kunden op til årsskiftet, har det ikke været muligt at modtage en bindende ordre inden udgangen af året. Projektet er derfor forlænget ind i 2024.

Derudover modtog Q-Interline kort før årsskiftet store ordrer for i alt 3,6 mio. kr. på både laboratorieanalysatorer og in-line instrumenter med konfigurationer, som virksomheden ikke havde på lager, og derfor ikke kunne levere inden årets udgang. Også disse ordrer bliver leveret i 2024.

Derfor har man valgt at nedjustere forventningerne til omsætningen i 2023 fra 38,0-43,0 mio. kr. til 31,5-32,5 mio. kr. Resultatet af den primære drift (ebit) nedjusteres fra -3,5 til 0 mio. kr. til -9,0 til -10,0 mio. kr.

I 2024 forventer man til gengæld en omsætning på 40,0-45 mio. kr. og et ebit på -8,5 til -5,2 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111