23948sdkhjf

Nordjyske vinkøbmænd måtte opgive drøm om nyt rekordregnskab

Regnskabet hos nordjyske Rarewine Group startede stærkt, men i sidste ende var det ikke nok til at slå sidste års rekordtal.

Midtvejs i året løb vinkøbmændene nemlig ind i en opbremsning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Trods det nåede virksomheden alligevel en omsætning på 834 mio. kr. og et resultat på 24 mio. kr. i regnskabsåret 2022/23 ,viser det konsoliderede regnskab for Rarewine Group (RWH ApS)

Til sammenligning lød forrige års rekord på en omsætning på 945 mio. kr. og et resultat på 54 mio. kr.

CEO i Rare wine Group, Mads Jensen, stiller sig dog ikke tilfreds med årets resultat, trods millionoverskud.

- Inflationen har dæmpet købekraften, hvilket har resulteret i det nuværende scenarie, hvor udbuds- og efterspørgselsdynamikkerne er ændret i forhold til for et år eller to siden, og markedet for luksusprodukter er ikke gået ramt forbi. Trods stor resistens, vil det være naivt at påstå, at det globale vinmarked ikke er påvirket af den aktuelle geopolitiske situation. Vi stiller os naturligvis ikke tilfredse med resultatet hvor vi oplever en langsommere vækst end forventet, men vi må også erkende, at der er en række geopolitiske forhold som vi ikke er herrer over, udtaler han.

Corona øgede interessen

I kølvandet på Corona-epidemien oplevede Rarewine Group stigende interesse for de eksklusive dråber til konsum og til investering, lyder det i pressemeddelelsen.

Den stigende efterspørgsel de seneste år har medført større end vanlige prisstigninger på de bedste og mest eksklusive vine, i enkelte tilfælde helt op til flere hundrede procent.

- Når markedet har oplevet så massive stigninger som vi har set de sidste par år, så vil der komme mindre korrektioner, hvilket vi har set i år, hvor markedet har været fordelagtig for de købere, der har haft penge på bogen. Det er en udvikling vi allerede adresserede sidste år. 

- Vores investeringsforretning er sådan skruet sammen at når vininvestorerne tjener penge, så gør vi også, og det er selvfølgelig afspejlet i årets resultat. Investeringslysten synes stadig stor, men de stigende renter, krigene i Ukraine og Mellemøsten samt det skrantende kinesiske ejendomsmarked har sat en dæmper på aktivitetsniveauet globalt, lyder det fra Mads Jensen.

Moderate forventninger

Rarewine Group, med hovedsæde i Aalborg og flere udenlandske kontorer, og i kølvandet på rekordregnskabet 2021/22 har virksomheden i indeværende år investeret "massivt i internationalisering og optimering af virksomhedens opbevaringssetup".

 Setuppet omfatter nu også England - verdens største hub for handel med ’rare & fine wine’. Investeringerne er en nødvendighed for at skabe grobund for fremtidig vækst, lyder det.

- Mine forventninger til 2023/24 er moderate, og vi må indstille os på at det kommer til at tage længere tid end forventet at indfri vores vækstplaner i det nuværende marked. Vi har eksekveret en række besparelser og optimeringer i det forgange regnskabsår, således vi står stærkt rustet til den dag hvor renten bliver stabiliseret, eller måske ligefrem sænket en smule, for ifølge Mads Jensen, er det netop det, der skal til for at tage de næste skridt på vækststigen.

RWH ApS
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 833,7 945,2
Bruttofortjeneste 77,7 111,8
Resultat af primær drift 36,8 75,7
Årets resultat 24,0 54
Balancestatus 574,0 413
Egenkapital 120,6 129,6
Antal ansatte 58 57
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093