23948sdkhjf

Danskerne har stor tillid til fødevarebranchen

Syv ud af ti danske forbrugere mener, at fødevareindustrien opfører sig ansvarligt over for samfundet, viser rapport fra EU-Kommissionen.
Fødevarebranchen får et skulderklap af de danske forbrugere i en rapport fra EU-Kommissionen. 73 procent af danskerne mener, at fødevareindustrien opfører sig ansvarligt over for samfundet, viser undersøgelse.

Fødevarer og landbrugsprodukter udgør 20 procent af Danmarks samlede årlige vareeksport og svarer til 100 mia. kr. De danske forbrugere har en historisk forståelse for, at fødevareområdet har stor betydning for det danske samfunds velstand, og det kan være forklaringen på danske forbrugeres positive holdning, mener formand Jørgen Dirksen, branchefællesskabet DI Fødevarer.

- Folk ved, at fødevarer fylder meget i vores eksport, og at det er kombinationen af fødevaresikkerhed og god kvalitet af produkterne, som er med til at give en stor eksport, siger han.

Stram egenkontrol højner niveauet
Han peger på, at den gode fødevaresikkerhed er resultatet af samarbejdet mellem virksomhederne og Fødevarestyrelsen og de egenkontrolsystemer, som er meget udbredt i dansk fødevareindustri. Kombinationen af stram kontrol af egne produkter og hurtig hjemkaldelse af produkter med fejl, er med til at højne niveauet for de danske fødevarer.

- Forbrugerne har tillid til, at hvis der sker en fejl, så bliver den rettet hurtigt, og folk er derfor trygge, når de skal købe ind, siger Jørgen Dirksen.

De fleste fejl fanges ude på virksomhederne, og hvis et produkt med fejl ender på butikshylderne, så bliver det hurtigt fjernet igen.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094