23948sdkhjf

25.000 kalkuner skal aflives

En besætning med cirka 25.000 kalkuner ved Skælskør er ramt af fugleinfluenza, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er første gang i år, at vi finder den dødelige og meget smitsomme H5N1-fugleinfluenza i en besætning. For at begrænse fuglenes lidelser og for at forebygge smittespredning, går vi og Beredskabsstyrelsen torsdag i gang med at aflive dyrene, fortæller veterinærchef i Fødevarestyrelsen Bente Holst.

Sygdommen smitter kun yderst sjældent mennesker, men er dødelig for fuglene. 

Fødevarestyrelsen har oprettet en beskyttelseszone på tre kilometer og og en overvågningszone på 10 kilometer rundt om den smittede besætning. Zonerne bliver oprettet for at begrænse risikoen for smittespredning.

I zonerne er det blandt andet forbudt at holde udstillinger med fugle og at flytte fugle og produkter fra fugle indenfor og ind og ud af zonen, med mindre Fødevarestyrelsen har givet tilladelse.

Fødevarestyrelsen kan tidligst ophæve restriktionerne 30 dage efter, at aflivning af fuglene og desinfektion af den ramte ejendom er afsluttet.

Mulige eksportbegrænsninger

Når der er fugleinfluenza i en fjerkræbesætning, kan handel med æg, fjerkræ og fjerkrækød med de øvrige EU-lande fortsætte som hidtil. Lande uden for EU kan dog lukke for deres import af æg, fjerkræ og fjerkrækød.

På grund af det forhøjede trusselsniveau forbyder Fødevarestyrelsen dyrskuer og andre samlinger af fjerkræ og fugle i hele landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125