23948sdkhjf

Stor fisketrawler udstyres med fabrikslinje fra Carsoe

Da grønlandske Qikiqtaaluk Fisheries Corporation (QFC) i oktober offentliggjorde bestillingen af deres hidtil største fabrikstrawler,

Saputi II, var det i et partnerskab med Carsoe, som er udvalgt til at installere en avanceret produktionslinje om bord.

Hos Carsoe glæder man sig over at bidrage til projektet.

- Saputi II bliver en topmoderne arktiske fisketrawler, og vi er stolte over at være valgt som partner til dette anlæg. Vores fabrikker er designet med henblik på maksimal effektivitet og udnytter automatiserede processer til at forøge udbyttet og lette arbejdsbyrden for besætningen, forklarer Hugo Dissing, CEO hos Carsoe.

Automatiseret forarbejdningsanlæg

Saputi II, med 79 meter i længden og 17 meter i bredden, er udstyret med en effektiv, miljøvenlig motor og er designet til at udnytte fangsten optimalt. Med en kapacitet på 750 ton rejer og 1.100 ton hellefisk vil trawleren være forsynet med en topmoderne Carsoe-produktionslinje til begge arter.

Jerry Ward, director of fisheries ved Qikiqtaaluk Corporation, ejer af QFC, udtaler:

- At vælge Carsoe som vores partner var en indlysende beslutning. Vi har tidligere nydt godt af Carsoes ekspertise på den første Saputi trawler. Carsoe har imponeret med deres førsteklasses løsninger, effektive implementering, dygtige teknikere og fremragende service inden for reservedele og vedligehold, som har sikret en stabil og kontinuerlig drift.

Ekstraordinær produktkvalitet og sikkerhed ombord

Carsoes fabrikslinje ombord på Saputi II er med til at sikre en høj produktkvalitet, opnået gennem avancerede proces- og fryseteknikker, som bevarer friskheden af fangsten. Fabrikken er udstyret med automatiske bifangstseparatorer, en rejesorterer og en avanceret kogelinje. Desuden omfatter den en komplet produktionslinje til hellefisk, hvilket giver mulighed for at skifte mellem forskellige produktionsmetoder.

Fryseprocessen, som er fuldstændig automatiseret med tre IQF-tunnelfrysere og to automatiske horisontale pladefrysere, garanterer en effektiv og kontinuerlig forarbejdning. De automatiske fryseprocesser minimerer manuel håndtering og øger produktionseffektiviteten.

For enden af fryselinjen ligger fabrikkens pakkeafsnit, som er udstyret med et robot-system, der sorterer produkterne og sender dem videre til automatisk palletering. Herefter transporteres de frosne produkter automatisk til skibets lastrum.

Samtidig med palleteringen vikles hvert lag automatisk i strækfilm. Den lagdelte indpakning sikrer en effektiv stabilitet og beskyttelse af produktet, især under barske vejrforhold og i høj sø, og gør det hurtigere og mere effektivt at lagre fangsten.

De automatiserede arbejdsgange ombord reducerer manuel indsats og tunge løft, hvilket resulterer i et betydeligt forbedret arbejdsmiljø for besætningen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095