23948sdkhjf

Carsoe sælger fra - vil nu koncentrere sig om seafood

DSI Dantech overtager pladefryservirksomheden Freezertech Ltd. 

Carsoe er specialiseret inden for fremstilling af procesanlæg til forarbejdning af seafood ombord på fiskefartøjer.

For at skærpe fokus har Aalborg-virksomheden per 31. december 2023 solgt den engelske datterselskab Freezertech til DSI Dantech, der er en nordjysk producent af pladefrysere og fryseløsninger. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

DSI Dantech vil med opkøbet styrke produktporteføljen og få en lokal forretningsenhed i Storbritannien. Købet af Freezertech understøtter DSI Dantechs målsætning om en stærk lokal tilstedeværelse på nøglemarkeder.

Automatiserede fryserløsninger fortsat kerneteknologi for Carsoe

Med salget af Freezertech målretter Carsoe sin energi på virksomhedens kerneforretning, som er at udvikle, producere, distribuere og servicere udstyr og komplette procesanlæg til håndtering, forarbejdning, frysning og pakning af seafood ombord på fiskefartøjer.

- Vi er globalt markedsledende inden for procesanlæg til forarbejdning af seafood ombord. Salget af Freezertech afspejler vores strategiske beslutning om at fokusere på vores kernekompetencer, siger Carsoes CEO, Hugo Dissing, og fortsætter:

- Automatiserede fryseløsninger forbliver en nøgleteknologi i vores anlæg, som sikrer slutprodukter af høj kvalitet produceret med effektiv energiudnyttelse og forbedrede arbejdsforhold for mandskabet ombord. Al automatiseret fryseteknologi til anvendelse ombord vil fortsat blive udviklet og produceret hos Carsoe, som hidtil. Vi har et stærkt hold af teknikere, som udvikler og forfiner vores løsninger i tæt samarbejde med vores kunder.

Styrker sin pladefryserforretning gennem opkøb

Som leverandør af frysere som produkter og integrerede fryseløsninger til fødevareindustrien har DSI Dantech med opkøbet af Freezertech styrket sin position i segmentet for pladefrysere.

Opkøbet udbygger ikke kun produktprogrammet, men styrker også DSI Dantechs tilstedeværelse i det vigtige britiske marked.

- DSI Dantech har stor ekspertise inden for fryseløsninger, inklusive pladefrysere, og vi er ideelle ejere for Freezertech, da vi kan give den nødvendige opmærksomhed og organisatoriske støtte til at udvikle fryseløsninger til den landbaserede fødevareindustri. Med opkøbet ligger der muligheder for synergier på tværs af Freezertech og DSI Dantech, som vil forbedre vores konkurrenceevne i markedet og vores serviceniveau til vores kunder i det Britiske marked, siger CEO hos DSI Dantech, Søren Overgaard.

Kyle Bennett fortsætter uændret som direktør for Freezertech.

Salget af Freezertech markerer også et tættere samarbejde mellem DSI Dantech og Carsoe. Selskaberne har i forvejen et godt samarbejde omkring søbaserede fryseløsninger, og dette udbygges med denne transaktion. Gennem salget forventer ledelsen i begge selskaber at samarbejdet styrkes yderligere gennem nye, fælles udviklede løsninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094