23948sdkhjf

Her er "årets bedste bøfsandwich"

For andet år i træk serverede Café Ella i Horsens i 2023 Danmarks bedste bøfsandwich.

Det mener den garvede flok bøfsandwichentusiaster, der kalder sig De Brune Riddere, og som hvert år siden 2012 har været rundt i landet for at anmelde den populære ret. 

De Brune Riddere har netop kåret Café Ellas udgave til Årets Bedste Bøfsandwich 2023, så mesteren fra 2002 er stadig mester. Valget blev truffet, efter at De Brune Riddere ifølge en pressemeddelelse har foretaget "stor og gennemgribende research" af bøfsandwiches med brun sovs.

- Efter at Café Ella vandt i 2022, har de opgraderet kødsammensætningen, så den siden forsommeren har bestået 50/50 af jersey- og limousinekvæg - begge opfostret og slagtet lokalt, lige uden for Horsens, fortæller formanden for dommerpanelet hos De Brune Riddere, Lasse H. Görlitz.

- Når kødet så ender som en gammeldaws hakkebøf på panderne i det lille café-køkken, så er det her klassen virkelig vises: Perfekt mørk stegeskorpe med lidt knas, velkrydret - og med fugtigt, lyserødt indtræk. Nøjagtigt sådan man gør enhver brun ridder kælen. Det her, det er en decideret masterclass i, hvor godt oksekød kan smage, når man går op i hele den brune rejse fra opfostringen til at det ender på tallerkenen, tilføjer han.

Omtalt på P1

Café Ella holder til på Horsens Kunstmuseum, og kåringen sidste år fik besøgstallet til at eksplodere. Den nye bøfsandwich blev kåret til Danmarks bedste bare to måneder efter at caféen havde lanceret den.

Næstformand for De Brune Riddere Frederik Lundberg er lige så imponeret som formanden:

- At en jysk grillbarsklassiker i moderne fortolkning kunne ende med at være med til at fordoble besøgstallet på et kunstmuseum, var der helt ærligt ingen, der kunne forudse. Omtale i "Kulturen" på P1 er bestemt heller ikke noget, der normalt er brune riddere beskåret, nævner han.

Fem kategorier

Andenpladsen i Danmarks Bedste Bøfsandwich 2023 gik til CAPA i København, mens tredjepladsen havnede hos 2018-mesteren, Restaurant Kohalen i Aarhus.

Udover de overordnede vindere kårer De Brune Riddere også de fem vigtigste elementer i bøfsandwichen. Her gik 2023-hæderen til:

• Danmarks syndigste syltevarer: Panorama Mad & Vin, Silkeborg

• Danmarks frækkeste boller: Restaurant Kohalen, Aarhus

• Danmarks svedigste løg: CAPA, København

• Danmarks mest flabede hakkedreng: Café Ella, Horsens

• Danmarks mest kælne brune sovs: Café Ella, Horsens

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078