23948sdkhjf

Et af verdens største mejeriselskaber køber mere dansk teknologi

I midten af 2023 indgik Q-Interline en samarbejdsaftale med en af verdens største mejeriselskaber om levering af analyseinstrumenter til måling af plantebaserede drikke. Aftalen, som dækker globalt, har indtil nu kun omfattet leverancer i Frankrig og Belgien.

Nu har selskabet imidlertid udvidet samarbejdet og bestilt yderligere fire Dairyquant GO analyseinstrumenter. Det oplyser Q-Interline i en meddelelse til First North-børsen, uden dog at afsløre identiteten på kunden.

Med denne ordre, som er den hidtil største ordre til mejerikoncernen, kommer England nu også med i rækken af lande, hvor Q-Interlines måleinstrumenter skal bruges.

Interessen hos forbrugerne for plantebaserede drikke er steget markant de seneste år, og trenden fortsætter i store dele af verden. Tendensen går imod, at mejeriselskaber enten indretter nye, eller ombygger eksisterende produktionsfaciliteter for at imødekomme den stigende efterspørgsel på plantebaserede drikke.

- De plantebaserede drikke er relativt komplekse i sammensætningen, og der er store variationer i råvarerne som følge af skift i årstider, skiftende vejrforhold og forskellige leverandører fra mange lande. Derfor er det vanskeligt at måle på plantebaserede drikke, og der stilles store krav til såvel robustheden som præcisionen i analyseinstrumenterne, udtaler Q-Interlines CEO, Martin R. Henriksen.

- Vores Dairyquant GO analyseløsning er udviklet til at kunne håndtere både almindelige mælkeprodukter men i særdeleshed også måling af komplekse flydende produkter som for eksempel plantebaserede drikkevarer, fortsætter han.

Q-Interline har med denne ordre leveret i alt otte Dairyquant GO analyseinstrumenter til denne globale kunde på blot ni måneder.

- Med denne storordre cementerer vi vores position hos en af verdens største spillere i mejerisektoren, hvilket vi selvfølgelig er super glade for, siger CEO Martin R. Henriksen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093