23948sdkhjf

Burgerkæde satser på fermentering i nyt, dansk samarbejde

Onsdag sætter Sunset Boulevard en danskudviklet tempeh-burger på menuen i alle kædens 46 restauranter landet over. Burgeren med navnet The Nordic Tempeh har fastfoodkæden udviklet i samarbejde med den sjællandske fødevarevirksomhed Contempehrary.

Der er tale om en plantebaseret bøf af fermenterede, økologiske, danske råvarer.

- Fermentering er en ældgammel og 100 procent naturlig måde at konservere på og skabe helt utroligt meget smag. Burgeren udfordrer det gænge fastfood-menukort og slår fast med syv-tommersøm, at plantebaserede alternativer ikke behøver at være kedelige - tværtimod, siger Cathrine Florian Bang, kommerciel direktør hos Sunset Boulevard, i en pressemeddelelse.

Bøffen kombinerer traditionelle, indonesiske fermenteringsteknikker - deraf navnet tempeh - med økologiske, danske råvarer som hestebønner, havregryn og løg. Den afspejler ifølge Sunset Boulevard en øget interesse for nye smagsoplevelser i den danske fastfoodbranche:

- Danskerne er nysgerrige på nye metoder og smagsoplevelser – også når de køber fastfood. Det fik vi bekræftet, da vi lancerede vores Hereford AI-burger udviklet med hjælp fra kunstig intelligens og the hamp burger i 2023. Samtidig er et højt indhold af protein i plantebaserede fødevarer populært herhjemme. Burgeren rammer det hele. Bøffen bygger på gamle fermenteringstraditioner og dansk innovation og kan virkelig noget på smag, konsistens og proteinindhold, siger Cathrine Florian Bang.

Smagsboostere

Contempehrary med produktion i Anneberg Kulturpark i Odsherred blev etableret i 2019 af Sabine og Tobias Harboe. De har udviklet condiments/smagsboostere i form af en bønnesauce og en bønnepaste, som forhandles hos blandt andre Dansk Cater og Hørkram.

- Der er stigende efterspørgsel på gode, plantebaserede alternativer i Danmark, og her er tempeh et fantastisk godt bud – det er der mange, der endnu ikke ved, så det er virkeligt fedt, at den erfaring nu kommer bredere ud,  siger Sabine Harboe i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078