23948sdkhjf

Ægpakkeri dobbelt bøderamt efter unøjagtigheder med tyske æg

Det seneste kontrolbesøg hos et ægpakkeri på Als er her i begyndelsen af 2024 endt med to bøder og en indskærpelse.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Der manglede blandt andet et salmonella-certifikat på et parti tyske æg, og det førte efter dialog om certificeringen med virksomheden til et straks-forbud mod importen.

Simon Bonefeld, der ejer Egeskovgaard Ægpakkeri, forklarer, at han havde været i kontakt med Fødevarestyrelsen før importen, men ikke blev oplyst om certifikatet.

- Der stod ikke noget om, at vi skulle have et salmonella-certifikat. Kun at vi skulle have et certifikat på, hvor vi havde hentet æggene. Så jeg synes faktisk ikke, det er rimelig med den løftede pegefinger. Vi har jo handlet i god tro, siger han til avisen.

Ifølge rapporten fra Fødevarestyrelsens kontrollant skyldtes den ene bøde på 5000 kr. en datofejl i mærkningen af nogle æg importeret fra Tyskland, hvor holdbarhedsdatoen blev angivet til 27. februar - hvor den retteligt skulle have været 19. februar.

Den anden bøde af samme størrelse blev givet, fordi en leverring af såkaldte B-æg ikke havde fået korrekt angivelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095