23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ægpakkeri dobbelt bøderamt efter unøjagtigheder med tyske æg

Det seneste kontrolbesøg hos et ægpakkeri på Als er her i begyndelsen af 2024 endt med to bøder og en indskærpelse.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Der manglede blandt andet et salmonella-certifikat på et parti tyske æg, og det førte efter dialog om certificeringen med virksomheden til et straks-forbud mod importen.

Simon Bonefeld, der ejer Egeskovgaard Ægpakkeri, forklarer, at han havde været i kontakt med Fødevarestyrelsen før importen, men ikke blev oplyst om certifikatet.

- Der stod ikke noget om, at vi skulle have et salmonella-certifikat. Kun at vi skulle have et certifikat på, hvor vi havde hentet æggene. Så jeg synes faktisk ikke, det er rimelig med den løftede pegefinger. Vi har jo handlet i god tro, siger han til avisen.

Ifølge rapporten fra Fødevarestyrelsens kontrollant skyldtes den ene bøde på 5000 kr. en datofejl i mærkningen af nogle æg importeret fra Tyskland, hvor holdbarhedsdatoen blev angivet til 27. februar - hvor den retteligt skulle have været 19. februar.

Den anden bøde af samme størrelse blev givet, fordi en leverring af såkaldte B-æg ikke havde fået korrekt angivelse.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094