23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny romkuglemester håber at være klar på mandag

For to år siden blev de nummer fire, men nu er Nyemans Bageri i Aabenraa helt på toppen af romkugleskalaen: Bageriet vandt tirsdag konkurrencen Danmarks Bedste Romkugle på fødevaremessen Foodexpo i Herning.

Prisen bliver uddelt hvert andet år, og dermed har indehaverne Nanna og Jens Nyeman Grønnebæk lov til at sole sig i succesen indtil 2026.

De har overtaget romkugletronen fra Seest Bageri ved Kolding, som officielt har lavet Danmarks bedste romkugler de seneste to år - og som ifølge Nanna Nyeman Grønnebæk har givet ægteparret nogle tips til, hvordan man kan håndtere den eftertragtede titel.

- Jeg forventer, at vi kommer til at sælge rigtig mange. Men onsdag må kunderne ikke forvente, at vi har flere tusinde romkugler på lager, for vi har været på messe i to dage. Vi håber, at vi fra på mandag har en masse klar, siger hun til Avisen Danmark.

Romkuglen fra Nyemans Bageri er af den helt traditionelle slags - lavet med rom, lyst chokoladeovertræk og ristede hasselnødder. 

Før Seest Bageri var Danmarks romkuglekonge bagermester Carsten Bak Matthiesen fra fynske Nørre Aaby Bageri. Han vandt romkugletitlen i 2018 og havde den i fire år som følge af coronaaflysningen af Fooedexpo i 2020.

Carsten Bak Matthiesen er blevet både berømt og millionær på at lave "Danmarks bedste romkugler". Han har siden sejren mangedoblet omsætning og medarbejdertal og åbnede i slutningen af 2020 en ny romkuglefabrik med en kapacitet på cirka 6.000 kugler i timen.

Årets udgave af Foodexpo havde ifølge arrangørerne 21.553 besøgende i løbet af søndag, mandag og tirsdag.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078