23948sdkhjf

Fastfoodkæde giver rabat, hvis man har sin egen tallerken med

Fastfoodkæden Sunset Boulevard begynder i dag at teste en ordning, der skal være med til at reducere forbruget af emballage: Medbring din egen tallerken og få 15 procent rabat, lyder tilbuddet.

Det gælder i første omgang kun kædens gæster i restauranten på Vejlevej i Kolding.

- Vi har vi for længst sagt farvel til en masse engangsemballage i restauranterne, og som den første danske fastfoodkæde tester vi nu en løsning, hvor gæsterne selv tager service med, siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch, i en pressemeddelelse.

Gæster, der ønsker at gøre brug af tilbuddet og deltage i testen, skal bestille maden hos medarbejderne ved kassen i Kolding-restauranten, som så sikrer servering af maden på tallerkenen og en rabat på 15 procent.

Tilbuddet gælder i en måned, og det kommer i forlængelse af en foreløbig EU-aftale om en europæisk emballageforordning, hvor netop nedbringelse af engangsemballage i fastfood-branchen et målene.

Den foreløbige aftale, der formelt skal stemmes igennem i rådet og parlamentet, før den træder i kraft, nævner, at blandt andre fastfoodbranchen eventuelt skal være forpligtet til at tilbyde forbrugerne mulighed for at medbringe deres egne beholdere til maden.

- Vi er allerede godt i gang, vi venter ikke på lovgivningen. Måske er medbragt service en del af løsningen for os. Nu tester vi – og så ser vi, siger Jens Broch.

Han peger på, at det ikke er første gang, Sunset Boulevard har været først ude med tiltag på området. I 2019 stoppede kæden med at udlevere plastiksugerør og plastiklåg til spisende gæster i restauranterne, og kæden fjernede som den første plastiksugerør helt i februar 2020. 

Også burgeræsker og engangskopper er droppet i restauranterne, hvor man som gæst i stedet får burgeren serveret i en lille papirlomme og sodavanden i en genanvendelig kop.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094