23948sdkhjf

Danish Crown giver op i kampen mod vegetarer og klimafolk

Slagterigigant vil ikke kæmpe imod krav fra vegetarer og klimaorganisation i Højesteret

Trods en delvis frifindelse i Vestre Landsret i marts accepterer Danish Crown nu alle krav fra deres modparter forud for højesteretssag om såkaldt greenwashing.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse fredag.

Slagterigiganten er sagsøgt af Klimabevægelsen i Danmark og Dansk Vegetarisk Forening for brud på markedsføringsloven i forbindelse med brug af formuleringerne "Dansk gris er mere klimavenlig end du tror" og "klimakontrolleret gris" i markedsføringen af svinekød.

Landsretten vurderede i sin dom, at betegnelsen "klimakontrolleret gris" var vildledende, men ville ikke give organisationerne medhold i de øvrige påstande.

Desuden ville landsretten ikke forbyde Danish Crown i fremtiden at anvende betegnelsen "klimakontrolleret gris", da det efter landsrettens opfattelse skal bero på en konkret vurdering, om betegnelsen er inden for skiven eller ej.

Organisationerne valgte at anke landsretsdommen, og nu har Danish Crown så valgt at kaste håndklædet i ringen.

- En retssag ved flere instanser er krævende på mange fronter. Vi ønsker nu at se fremad og i stedet bruge kræfterne på omstillingen til en mindre klimabelastende produktion, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Danish Crown siger i fredagens pressemeddelelse, at man fremover vil tilrettelægge sin kommunikation, så den ligger inden for rammerne af Vestre Landsrets dom og de indrømmelser, man nu har gjort over for organisationerne.

- Det betyder, at vi også fremadrettet vil kommunikere om vores klimatiltag i Danish Crown, men naturligvis med stor opmærksomhed på at sikre, at anprisningerne i vores markedsføring afspejler de retningslinjer, der er blevet præciseret i forbindelse med retssagen, skriver Danish Crown.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125