23948sdkhjf

Arla-strejke fortsætter: Parternes organisationer mødes tirsdag formiddag

Opdateret 9.27 med nye informationer fra Arla Foods

Ifølge flere medier fortsætter en gruppe HK-ansatte på en række af Arla Foods anlæg flere steder i landet nu på andendagen med at strejke i protest mod arbejdsgiverens håndtering af en lønstigning.

Det seneste tal for antallet af strejkende i det, som Arla har betegnet som en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse er 144. Det drejer sig om laboranter og logistikassistenter.

Læs også Strejke rammer Arla: 125 HK'ere er utilfredse med lønforhøjelse (food-supply.dk)

Til TV Midtvest siger Lone Elkjær, som er talsperson for de strejkende medarbejdere som laborant og tillidsrepræsentant på Danmark Protein i Videbæk, at en lønstigning på 722 kr. om måneden er blevet modregnet i ansattes personlige tillæg.

Det er i overensstemmelse med de ansattes kontrakter, men har vakt vrede blandt de berørte. 

- Vi vil have de 722 kr. uden at blive modregnet, siger Lone Elkjær til tv-stationen.

Arla Foods bekræfter omfanget af arbejdsnedlæggelser.

- Antallet udviklede sig i løbet af dagen i går, efterhånden som vi fik meldinger og flere detaljer ind. Vi landede på cirka 140, der nedlagde arbejdet, men nogle af dem genoptog det igen. I dag ser vi samme billede og på samme anlæg, lyder rapporten fra Jonas Barfoed, som er pressemedarbejder hos Arla Foods.
Han fortæller, at der er møde kl. 09.30 mellem Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening, hvor sagen skal behandles.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078