23948sdkhjf

Efter hårdt 2022: Fiskegigant er tilbage i plus

Den internationale fiskekoncern A. Espersen med rødder på Bornholm er kommet ud af regnskabsåret 2023 med et væsentligt forbedret resultat.

Omsætningen i Espersen Group steg med syv procent til 3,5 milliarder kr. efter et opkøb af Iceland Seafood UK i Storbritannien, og 2023-overskuddet steg med 135 millioner kr. sammenlignet med katastrofeåret 2022, hvor især følgerne af Ruslands invasion af Ukraine sendte regnskabet i dybrødt.

Læs også A. Espersen fik gigantisk underskud i 2022 (food-supply.dk)

Siden har Espersen været igennem en større turnaround, hvor der er lukket afdelinger og fyret medarbejdere.

Til Bornholms Tidende fortæller Klaus B. Nielsen, som er adm. direktør i A. Espersen og ejerselskabet Insepa Group , at årets overskud i Espersen landede på "små 30 millioner kr." - baseret på salget af over 60.000 tons fisk.

- Så det er knap 50 øre per kilo, og det er ikke nok til at kunne lave de investeringer, vi gerne vil i fremtiden, og til at konsolidere os. Vi har større ambitioner for 2024, siger Klaus B. Nielsen til avisen.

Globalt har Espersen over 3200 ansatte i en række lande.

Den fondsejede koncern bag Espersen og fødevareemballagevirksomheden Beck Pack Systems, Insepa Group, endte med et samlet overskud på 108 millioner kr., en forbedring fra 25 millioner kr. i 2022.

- Resultatet er det bedste nogensinde i Insepa Group, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079