23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Det sker: Temadag om ilt og fødevarekvalitet

Mange virksomheder kender ikke betydningen af restilts tilstedeværelse i deres produkt og emballage. Flere eksempler viser, at meget små mængder ilt kan reducere kvaliteten af fødevaren væsentligt.

Ilt er fjende nr. 1 mod god fødevarekvalitet. Ilt kan forårsage tab af næringsstoffer og give dårlig smag, lugt og/eller misfarvning for de fleste fødevarer.

Et eksempel er juice, hvor 1/3 af C vitamin blev omdannet efter 20 dage kun ved 0,03% ilt. Flere eksempler viser også, at selvom der anvendes modificeret atmosfære pakning (MAP) og ilttætemballage vil der forsat være restilt, fx for kogt skinkepålæg svarende til 0,5-2,0%.

Det er derfor ikke nok kun at tænke på god iltbarriere, men produkt, pakkeproces og emballage skal spille sammen, og der findes mulig-heder med nye metoder, materialer, coating og iltabsorbere.

Teknologisk Institut afholder gratis temadag om ilts betydning for god fødevarekvalitet d. 24. september 2013 i Århus.

Tilmelding sker på

www.teknologisk.dk

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.127|