23948sdkhjf

Blæser til kamp for ægte lokale fødevarer

En kreds af interessenter står bag en ny brancheforening, der ser dagens lys om tre uger - 16. maj.

Den kommer til at hedde Lokale Fødevarer i Danmark, og den har til formål at modarbejde en udvanding og misbrug af begrebet lokale fødevarer, fremgår det af en pressemeddelelse.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) er med til at sende den nye forening afsted ved et arrangement, som den nye forenings stifter, Jesper Zeihlund, står bag.

Zeilund er direktør i Local Food Mind og har i en årrække selv arbejdet med lokale fødevarer. 

- Mange fødevareproducenter føler sig ikke hjemme i de eksisterende organisationer, og har ikke et talerør. Formålet er at give en platform til dem, der arbejder med virkelige lokale fødevarer. Og ikke mindst i fællesskab at arbejde for at fremme deres kommercielle interesser gennem relationer og nytænkning, siger han.

Målgruppen for brancheforeningen er både store og små fødevareproducenter samt virksomheder, der forarbejder og forædler de danske råvarer.

Kredsen bag den nye brancheforening vil blandt andet arbejde for en klar definition på, hvilke krav der skal stilles, før fødevarerne kan kaldes lokale.

- Det handler om konkrete definitioner. Hvis du for eksempel laver is, skal 80 procent af indholdet være danskproduceret – men du må altså gerne blande med 20 procent udefra. Det skal man kunne overholde, hvis man vil med i vores forening og have vores mærke, siger Jesper Zeihlund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094