23948sdkhjf

Salg redder konkurstruet slagtevirksomhed på stregen

Et vigtigt led i æg-produktionen herhjemme ser nu ud til at få nyt liv.

Med nedlukningen af minkerhvervet i Danmark mistede Chickpulp amba sit eksistensgrundlag, og virksomheden var ifølge en pressemeddelelse fra grovvaregiganten DLG på vej mod konkurs, da delvis DLG-ejede Danæg gik ind og overtog.

Nu vil et nyt selskab under Danæg-paraplyen, BioChick, føre virksomheden videre. Den står for driften af mobile slagteanlæg, der kører rundt til ægproducenterne og slagter og kværner høner til pulp.

Pulpen bliver aktuelt solgt til minkindustrien i udlandet, men vil i det nye regi satse bredere.

- Firmaet har løst en væsentlig opgave for branchen, som vi ønsker at videreføre. I første omgang er vores fokus på at sikre en smidig overgang for kunderne, men vi vil naturligvis også arbejde på at sikre en øget rentabilitet i selskabet, blandt andet ved at øge afsætningsmulighederne. Efter at minkindustrien i Danmark er nedlagt, og vi generelt ser en kraftig reduktion i Nordeuropa, er det vigtigt at der findes alternative afsætningskanaler til pulpen. Her er det af afgørende betydning, at der fra myndighedernes side bliver fundet alternative anvendelsesmuligheder, herunder blandt andet brug til biogas og petfood-industrien, siger Jann Dollerup Vig Jensen, adm. direktør i Danæg-koncernen i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094