23948sdkhjf

McDonald's: Danskerne elsker bacon

McDonald's har bedt danskerne om at sammensætte deres egen burger - og hele 80 procent kan ikke leve uden bacon. Ikke overraskende, mener kendt kok.
Konkurrencen løber måneden ud, men allerede nu er der indsendt næsten 30.000 bud på, hvordan den perfekte burger skal sammensættes. Og tendensen er klar: Selv om danskerne kan vælge mellem alt fra rødbedechutney til nachos, så er det de klassiske burger-byggesten, der hitter.

Hele 82 procent af de indsendte forslag indeholder bacon, og i mere end hver anden burger gemmer der sig en oksekødsbøf. Netop forkærligheden for bacon er ifølge kok og kogebogsforfatter Claus Holm et klassisk element i danskernes burger-vaner.

- Vi kan bare rigtig godt lide bacon. Både pga. smagen og den sprøde konsistens. Bacon er jo nærmest en kødchips. Og for rigtig mange mennesker er det et obligatorisk element i en burger. Jeg foretrækker dog personligt en bøf med salsa og sprød salat til, fortæller Claus Holm.

Vi elsker det, vi kender
Ud over vores forkærlighed for bacon, vurderer Claus Holm, at resultaterne fra MyBurger konkurrencen opsummerer den danske madkultur:

- Selvom en del af befolkningen går meget op i at prøve nye madvarer, så er langt størstedelen af os bare rigtig glade for det, vi kender i forvejen. Derfor prøver vi som madudviklere hele tiden at udfordre folk. Det er der en stor opgave i, men det er sjovt at prøve, fortæller han.

De mindst benyttede ingredienser er grøn peber og rød pesto, som begge findes i mindre end 1 procent af de byggede burgere.

MyBurger konkurrencen løber frem til 1. september i år, og i løbet af november og december kommer de tre vinderburgere på menuen i alle landets McDonald’s.

Top 5 ingredienser i årets MyBurger
1. Bacon – i 82 % af alle burgere
2. Smelteost med cheddarost – i 70 % af alle burgere
3. Oksekødsbøf – i 60 % af alle burgere
4. Icebergsalat – i 55 % af alle burgere
5. Tomatskiver – i 46 % af alle burgere
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078