23948sdkhjf

Slikproducent søger erstatning efter 850 tons slik blev ramt af kræft-mistanke

Cloetta stoppede leverancerne af 850 tons chokolade fra deres lager i sidste uge.

Det skete, fordi palmeolien i chokoladen ifølge Malmøs miljøforvaltning var forurenet med aromatiske kulbrinter (MOAH), der er mistænkt for at være kræftfremkaldende.

Cloetta ønsker ikke at oplyse, hvilken leverandør, der har leveret råvarerne til produktionen.

- Vi har  en diskussion med den leverandør, der har leveret den råvare til os, og søger erstatning, oplyser koncernchef for Cloetta, Henri de Sauvage-Nolting.

Cloetta uddyber en smule på deres hjemmeside: 

"Cloetta kan bekræfte, at vi har modtaget et begrænset antal partier af en råvare til chokoladeproduktion fra en langvarig leverandør, som indeholder spor af et stof, der ikke er i overensstemmelse med vores strenge kvalitetskrav. Råvaren bruges ofte inden for fødevareindustrien. Da vi fik informationen for mere end en måned siden, blokerede vi straks mistænkt påvirkede produkter på vores lager. Vores vurdering er, at ingen produkter, der findes eller har været fundet i butik, har været påvirket," skriver de.

Opdagelsen blev gjort i Danmark, og sagen undersøges af Miljøforvaltningen i Malmø sammen med Fødevarestyrelsen. 

I mens er tonvis af færdigproduceret chokoladeslik på lageret er stoppet fra videre salg i venten på resultaterne. 

"Lige nu foregår der et analysearbejde hos Cloetta for at forstå, om der overhovedet findes nogen sundhedseffekter. Cloetta vil strengt følge myndighedernes anbefalinger, om og når anbefalinger gives, eftersom fødevaresikkerhed altid er af største vigtighed for Cloetta", lyder det videre på hjemmesiden.

Ifølge Cloetta er selve produktionen fortsat som sædvanligt med ny upåvirket råvare.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094