23948sdkhjf

Milliardslagteri opkøber stor nabogrund i jysk by

Tican, som er Danmarks største slagterivirksomhed efter "storebror" Danish Crown, har købt en større grund i et industrikvarter i Brørup, midtvejs mellem Kolding og Esbjerg.

Det skriver Jyske Vestkysten.

I Brørup ligger det ene af den tyskejede slagterivirksomheds to slagterier, og det er en nabogrund, som netop er blevet opkøbt. Slagteriet i Brørup hed tidligere SB Pork, og det blev i 2019 fusioneret ind i Tican.

Læs også Næste år vender det: Slagteri forventer at modtage mange flere grise (food-supply.dk)

Tican med hjemsted i Thisted har  lige som Danish Crown kæmpet med faldende tilførsler af grise de senere år, og i en periode har virksomheden haft de ansatte i Brørup og i Thisted på reduceret tid på skift. På et tidspunkt var virksomheden lige frem truet på eksistensen.

Fra oktober i år forventer Tican imidlertid at få skruet kraftigt op for produktionen igen.

Det er ikke lykkedes Food Supply at indhente en kommentar fra Ticans adm. direktør Steen Sønnichsen om planerne for den opkøbte grund inden deadline onsdag morgen. 

Men indehaverne af nogle mindre virksomheder på et marked på den opkøbte grund er nervøse for, hvad der nu skal ske.

- Det er svært for mig lige nu at sige, hvad salget vil få af betydning for os. Vi skal lige have fat i kommunen og de nye ejere fra Tican og få os et overblik over, hvad der ligger af lokalplaner og servitutter for området. Umiddelbart tror jeg ikke, slagteriet skal bruge al den plads og de grønne områder, hvor der lige nu er parkering. Vi har da en ide om, at vi nok vil gå i dialog med dem, siger Morten Rasmussen, der er indehaver af Cafe Kræmmerhus til avisen.

TICAN FRESH MEAT A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 8627 8297
Bruttofortjeneste 848 634
Resultat af primær drift 52 -238
Årets resultat 30 -258
Balancestatus 3288 2869
Egenkapital 506 511
Antal ansatte 2160 2235
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093