23948sdkhjf

Plantemad får ny første-forkæmper

Medlemslisten tæller store fødevarevirksomheder som Orkla Foods Danmark, Good Food Group, KMC og Crispy Food, men også en lang række nyere specialister som Agrain, Matr og Naturli-Foods, hvis direktør Henrik Lund er bestyrelsesformand.

Den fem år gamle og voksende brancheorganisation Plantebranchen, der betegner sig selv Europas største brancheforening for plantebaserede fødevarer, får ifølge en pressemeddelelse ny sekretariatschef fra 1. juni.

Det er den 32-årige Stella Staunstrup, som sammen med medlemschef Julie Donatzsky-Hansen skal udgøre det daglige lederteam i brancheforeningen. 

Stella Staunstrup afløser Frederik Madsen på posten.

Hun er kandidat i Fødevareinnovation og Sundhed fra Københavns Universitet og har i et år været projektansvarlig i Plantebranchen. 

Forbruget af plantebaserede fødevarer var frem til 2022 inde i et decideret boom, men fremdriften gik i stå, da inflation og krig i Ukraine tog dagsordenen.

Nu skal den nye sekretariatsleder arbejde for at løfte de politiske dagsordener frem, der skal sikre de plantebaserede fødevarer bedre vilkår.

- Der er stadig områder, hvor de plantebaserede fødevarer bliver udsat for ulige konkurrencevilkår i forhold til de animalske fødevarer. Det er en kamp, vi skal fortsætte. Heldigvis er vi mange til at skubbe til den grønne dagsorden: de mange dedikerede medlemmer, som ønsker flere planter på tallerkenen, og i hverdagen et stærkt team i Plantebranchen, siger Stella Staunstrup i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078