23948sdkhjf

Køber fundet: HKScan sælger dansk forretning i stor millionhandel

Et salg af finske HKScans danske datterselskab har været under opsejling længe, men nu er en køber fundet. 

Køberen er hollandske Plukon Food Group, der overtager selskabet for gældsfri pris på 44,6 mio. euro - godt 332 mio. kr.

Det oplyser parterne i en meddelelse. 

HKScans danske produktionsenheder er baseret i Vinderup og Skovsgaard og beskæftiger godt 700 medarbejdere.

- Salget af den danske forretning vil fortsætte med at styrke virksomhedens balance og tillade os at fokusere bedre på vores resterende forretninger. Efter beslutningen om at sælge den danske forretning er vurderingen af koncernstrukturen blevet afsluttet for nu. 

- Vi er dybt finske i vores kerne, men forbliver en internationalt opererende børsnoteret virksomhed. Vi vil nu fokusere på at forbedre konkurrenceevnen og lønsomheden af vores kerneaktiviteter og fortsætte med at implementere vores langsigtede strategi for at blive endnu mere alsidig fødevarevirksomhed, udtaler HKScans administrerende direktør Juha Ruohola i en meddelelse. 

9500 nye kollegaer

Det forventes, at transaktionen vil blive afsluttet i løbet af 2024 og vil være underlagt godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder. 

I 2023 havde den danske forretning en nettoomsætning på 230 mio. euro, sammenlignelig EBIT på 3,3 mio. euro. HKScan har opereret i Danmark siden 2010.

Den hollandske Plukon Food Group har 34 produktionsenheder i seks forskellige lande og beskæftiger cirka 9.500 mennesker. Virksomhedens produktudvalg omfatter fjerkræ, måltider og salater, måltidskomponenter og alternative proteiner. Virksomhedens nettoomsætning i 2023 var 3,1 mia. euro.

- Med opkøbet af HKScan Denmark A/S byder vi stolt Danmark velkommen som vores syvende hjemland. Dette strategiske træk harmonerer ikke kun perfekt med vores vækstambitioner, men giver også Plukon Food Group mulighed for at udvide vores markedstilstedeværelse for fjerkræ, måltider og alternativer i hele Norden, udtaler Kees Kraijenoord, administrerende direktør for Plukon Food Group.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094