23948sdkhjf

Grøntgigant i ejendoms-top 10: Vi har fundamentale udfordringer i Danmark

I en artikelserie om Danmarks største private ejendomsbesiddere i Berlingske Tidende er der også blevet plads til en stor fødevareproducent.

Det er Mads Ulrik Pedersen, ejer og adm. direktør i Nordic Greens, som producerer tomater, agurker og salat i den helt store skala i flere væksthuse med videre omkring Odense.

Læs også 60 millioner bakker salat om året: Kunstig intelligens spiller en nøglerolle i nyt gigantanlæg (food-supply.dk)

Mads Ulrik Pedersen ejer ifølge avisen godt 240.000 kvadratmeter fordelt på 21 ejendomme, og det indbringer ham en plads som nummer ni på avisens liste over de største private ejendomsbesiddere.

Helt i top ligger Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som blandt andet ejer et mindre imperium af store godser.

Mads Ulrik Pedersen har flere gange advaret om sit erhvervs fremtidsmuligheder her i landet, når flere faktorer  gør danske produkter meget dyrere end de importerede.

For et par år siden fortalte han, at 43 producenter på 15 år var blevet reduceret til en håndfuld, og han ser stadig "fundamentale udfordringer".

- Vi kan heldigvis se, at danske forbrugere er villige til at betale ekstra for lokalproducerede varer. Så vi er her endnu og prøver selvfølgelig at få det bedste ud af det, siger han til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094