23948sdkhjf

Opkøbt areal ved stort slagteri: Nu er der markant nyt

I Brørup har der i nogen tid været spekuleret en del over, hvad en 3,2 hektar store nabogrund, som slagterivirksomheden Tican har købt i byen midtvejs mellem Esbjerg og Kolding, skulle bruges til.

Men nu har Jyske Vestkysten fået opsnappet et internt nyhedsbrev, som kaster lys over sagen. 

Det er et ret nyt datterselskab i Tican, TFM Transport, der blandt andet får kontor i et byggeri på grunden, der tidligere har rummet en husdyrauktion. 

Læs også Milliardslagteri opkøber stor nabogrund i jysk by (food-supply.dk)

Fra 3. juni vil Ticans nye selskab overtage transporten af grise fra landmændene til slagteriet fra en tidligere samarbejdspartner, Jysk Dyretransport. 

Det er en del af bestræbelserne i en ny strategi på at få en tættere relation til Ticans leverandører. I praksis vil en stor del af set up'et fra Jysk Dyretransport ifølge avisen fortsætte med lastbiler, chauffører og kørselsledere - men nu i Ticans eget regi.

Læs også Slagteriformand beholder topchef-kasket: - Vi skal gennem svær fase først (food-supply.dk)

Det skyldes ikke utilfredshed med Jysk Dyretransport, men sker af strategiske grunde, har slagteriets tidligere adm. direktør Steen Sønnichsen tidligere fortalt her i Food Supply.

- Vi tror på, jo mere vi selv har ansvar for hele flowet, jo mere fleksible vil vi være både over for landmændene og over for vores egen virksomhed. Vi har gode erfaringer fra Tyskland, hvor man allerede har en stor del af indtransporten i eget regi, sagde han i december.

Læs også Næste år vender det: Slagteri forventer at modtage mange flere grise (food-supply.dk)

Danmarks næststørste slagterivirksomhed Tican med en årlig omsætning tæt på ni milliarder kr. er ejet af den tyske slagterigigant Tönnies og har slagterier i hjembyen Thisted og Brørup.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109