23948sdkhjf

Kommentator: - Lige nu ligner Danish Crown mere afvikling end udvikling

Lang tids mere eller mindre permanent krise i den internationale slagterigigant Danish Crown kulminerede foreløbig i går med meddelelsen om topchef Jais Valeurs afgang.

Læs også  Danish Crown skal have ny topchef (food-supply.dk)

Jais Valeur og Danish Crowns bestyrelse har noget usædvanligt for den slags situationer besluttet, at den afgående topchef fortsætter i spidsen for koncernen, indtil der er fundet en afløser - en afløser, som der allerede nu bliver gættet flittigt på i erhvervs- og branchemedier.

Det virker som et klogt træk i en situation, hvor det knager og brager i ejer-baglandet, og hvor en vis kontinuitet må gavne virksomheden. Især de allerstørste griseproducenter er højlydt utilfredse med, at de nu længe har fået mindre for deres grise, end man kan få syd for grænsen.

Læs også Markedsanalytiker: - Den næste direktør starter med medvind på cykelstien (food-supply.dk)

Et af gættene på en nyt topchef til Danish Crown kommer fra erhvervsmediet Finans' erfarne virksomhedsredaktør Søren Linding, som i en kommentar foreslår endnu en topprofil fra den mere strømlinede mejerigigant Arla Foods.

Jais Valeur kom selv til Danish Crown fra Arla Foods, og det samme gør koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen, som nu er en slags talsmand for den fortsættende direktion i Danish Crown. Men der er mange flere eksempler.

Læs også Danish Crown henter direktør fra Arla - igen (food-supply.dk)

Et foreløbigt bud fra erhvervskommentatoren på den næste topchef i slagterigiganten er 50-årige Peter Giørtz-Carlsen, der må betegnes som en form for kronprins i Arla efter flere topposter. Aktuelt er viceadministrerende direktør og COO.

Under overskriften "Dansk kødkæmpe opløses indefra" går Søren Linding hårdt til tingenes tilstand i den kriseramte virksomhed, hvor alt er i spil, og hvor der ikke kun er behov for den nye strategi, som der aktuelt arbejdes på, men også ændringer i den grundlæggende struktur i den andelsejede virksomhed.

- Falder antallet af slagtninger meget mere, nås bundgrænsen for koncernens kritiske masse. Der er behov for at formulere et nyt fremtidsprojekt for Danish Crown. Det kan rumme indlemmelse af nye eksterne medejere, hvilket der tidligere har været stor intern modstand imod, skriver Linding, der slutter af med salutten:

- Men nu ligner Danish Crown mere afvikling end udvikling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079