23948sdkhjf

Lavere indtjening til Harboe

Omsætningen er steget, men indtjeningen lever ikke op til forventningerne.
I første kvartal 2013/2014 har Harboe haft en nettoomsætning på 393 mio. kr. mod 382,6 mio. kr. i samme periode året før. EBITDA ramte 32,9 mio. kr. mod 39,4 mio. kr. for samme periode sidste år. Koncernresultatet før skat blev på 9,5 mio. kr. mod 17,0 mio. kr. året før.

- Koncernen har i årets første kvartal afsætningsmæssigt udviklet sig i tråd med forventningerne, men indtjeningen har ikke helt levet op til forventningerne. Vi ser en fortsat meget positiv udvikling i vores internationale aktiviteter, der trods massive udfordringer på visse markeder i Mellemøsten og Afrika, viser rigtig pæn vækst. Samtidig formår vi at fastholde vores position på de vigtige nordeuropæiske markeder, selvom efterspørgslen er faldende, konkurrencen er hård og presset på priserne stadig mere massivt, kommenterer adm. direktør Bernhard Griese i et tillæg til regnskabet.

Koncernen har i perioden gennemført investeringer for 5,7 mio. kr. og bryggeri-koncernen forventer at se resultater heraf de kommende år. Bernhard Griese uddyber:

- Vores fortsatte strategiske investeringer i produktinnovation inden for maltekstrakt og opbygning af den internationale salgsorganisation belaster dog stadig vores indtjening på den korte bane. Men vi ser løbende positive resultater af disse investeringer, som understøtter vores forventning om stadig stigende afkast heraf over de kommende år. Samtidig står vi godt rustet til at drive den fortsatte udvikling af koncernen med et stærkt cash flow, en stadig lavere rentebærende gæld, et solidt kapitalberedskab og en velfungerende organisation.

Harboe fastholder sine tidligere udmeldte forventninger til både EBITDA og resultat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078