23948sdkhjf

Slagteriinvestering: Banker og kreditforeninger støtter op

Banker og kreditforeninger er parate til at bakke finansieringen af nye svinestalde op.
Tillidsmandskollegiet i Danish Crown fremlagde tirsdag et historisk forslag om at investere op mod 600 mio. kroner af slagteriarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin over de næste fire år.

Nu melder også banker og kreditforeninger ud, at de påskønner slagteriarbejdernes forslag og er parat til at bakke finansieringen af nye stalde op.

- Det her er et fantastisk initiativ. Jeg tror på, at det kan være med til at skabe ny vækst i svineproduktionen. Vi håber også, at der vil være en tilsvarende positiv indstilling fra politisk side, så dem der skal investere kan få de nødvendige tilladelser og vilkår, for der er jo mange ting, der skal hænge sammen, siger Poul Erik Jørgensen, vicedirektør i Nykredit.

3 milliarder til svineproduktion
De 600 mio. kroner, som skal finansieres fra medarbejderne bliver placeret i en investeringsfond. Med opbakning fra landmænd og finansieringsinstitutter bliver der samlet set tale om investeringer i svineproduktionen på op mod tre mia. kroner.

- Jeg synes, det er rigtig positivt, at medarbejderne og ledelsen i Danish Crown er kommet op med den her model. Jeg er sikker på, at det vil sætte gang i en hel del projekter, fordi modellen styrker svineproducenternes kapitalgrundlag. En række landmænd står klar med fornuftige projekter, men de er hidtil blevet afvist, netop fordi deres kapitalgrundlag er for spinkelt. De får nogle nye muligheder nu, siger Jens Kr. A. Møller, direktør i DLR.

3 millioner slagtesvin
Forslaget forventes at øge slagtesvineproduktionen med op til tre millioner slagtesvin over de næste fire år. Lykkes det, vil det ikke kun sikre eksisterende danske arbejdspladser, men også medvirke til at skabe nye.

I løbet af de kommende uger har medarbejderne i Danish Crowns svinekødsdivision DC Pork mulighed for at gennemgå forslaget i detaljer, inden det sendes til afstemning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109