23948sdkhjf

Nedbrændt fabrik: - Planen er at få gang i noget produktion efter sommerferien

Branden, som i pinsen ramte en af Samsøs allerstørste arbejdspladser, Samsø Syltefabrik, så længe ud til at have lagt virksomhedens produktion ned i lang tid.

Læs også Stor brand i fødevarevirksomhed: Uvished om genoptagelse af produktionen (food-supply.dk)

Men nu lyder der lidt andre toner fra fabrikkens direktør, Frank Jakobsen, der over for TV2 Østjylland lufter tanker om en delvis genoptagelse om forholdsvis kort tid.

- Planen er at få gang i noget mindre produktion efter sommerferien, her kan man begynde at producere i den del der ikke er brændt, og det gælder også en del af rødkålsproduktion til efteråret. Derudover arbejdes der på planen med genopførelse af det nedbrændte, siger Frank Jakobsen, til tv-stationen.

Læs også Produktionshal på 1.500 kvadratmeter brændte ned: Leverer millionoverskud og forventer dækning (food-supply.dk)

Samsø Syltefabrik ejes af den danske kapitalfond Erhvervsinvest, som i foråret købte småkagegiganten Bisca og desuden ejer European Freeze Dry.

Med hensyn til en genopbygning af fabrikken på Samsø, der frem til branden holdt til i et gammelt mejeri, er Frank Jakobsen forsigtig med at love for meget. Han fortæller dog, at der bliver arbejdet på, at få fabrikken op at køre igen.

De lokale har frygtet, at produktionen med omkring 30 arbejdspladser ville flytte væk fra øen, og Samsøs grøntsagsdyrkere, at de ikke ville have en aftager til årets produktion af rødkål.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111