23948sdkhjf

Chokoladeproducent råber op om EU-bureaukrati: Skaber vanvittigt meget papirarbejde

Ved første øjekast kan en ny europæisk skovrydningsforordning og en chokoladebar måske synes langt fra hinanden.

Men så alligevel ikke: Danmarks største producent af slik og chokolade, Toms Gruppen, kan nemlig se frem til bureaukratiske udfordringer, når de sammen med 46.000 danske virksomheder fra nytår skal efterleve EU’s skovrydningsforordning (EUDR).

Det skriver Dansk Industris eget erhvervsmedie DIBusiness.dk 

De fleste af de danske virksomheder, der er omfattet af reglerne, er lodsejere, der skal sørge for at have styr på naturkonsekvenserne af produktionen på deres arealer.

Men kravene gælder også for handel med bl.a. træ, kaffe, oksekød og gummi.

I Toms Gruppens tilfælde gælder reglerne virksomhedens handel med kakao, idet Toms chokoladeprodukter herefter kun må omsættes på EU's indre marked eller eksporteres, hvis de er dokumenteret fri for skovrydning.

- Jeg kan ikke forestille mig nogen, som ikke vil dæmme op for afskovning, som jo er forbundet med vores klimaudfordringer. Men forordningen er konstrueret på en måde, som skaber helt vanvittigt meget bureaukrati og papirarbejde. Og det kommer den til at gøre for alle led i kæden. Også detailhandlen, som aftager vores produkter, siger Ditte Haugaard Clausen, Head of Communication & Sustainability i Toms Gruppen, til DI Business.

- Lovgivningen burde tage højde for, at fødevarebranchen i forvejen er omfattet af høje krav til fødevaresikkerhed og 100 procent sporbarhed. Hvorfor skal vi nu ind og modificere alle vores systemer blot for, at der kan komme et ekstra referencenummer på, spørger Ditte Haugaard Clausen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078