23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

50 millioner i nyt fødevarecenter

Herregården Ausumgaard, der ligger mellem Struer og Holstebro, skal omdannes til et innovationscenter for små og store fødevareproducenter samt relevante uddannelser.

Ejerne af herregården Ausumgaard vil lave et kraftcenter for fødevarer i det vestjyske. Planen er at skabe rum til, at små og store virksomheder skal kunne mødes og ideudvikle. Det oplyser TV Midt/Vest.

Små fødevareproducenter vil få tilbud om at drive virksomhed på gården, mens store virksomheder tilknyttes for at deltage i udviklingsarbejdet, fortæller Ausumgaard-ejer Kristian Lundgaard-Karlshøj til lokalmediet. Og flere store spillere i branchen har allerede vist interesse for ideen.

Samtidig tilbydes UCH, Tekniks Skole i Holstebro, undervisning af slagtere, bagere og møllere i lokaler på herregården.

Ifølge Kristian Lundgaard-Karlshøj kommer projektet til at koste omkring 50 millioner kroner at realisere.

I dag driver han sammen med sin kone Maria et konventionelt landbrug på herregården, ligesom der er fokus på at udvikle og producere nicheprodukter, såsom Ausumgaardgrisen og Ausumgårdmel, som blandt andet sælges via webshop og gårdbutik.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|